Čitaj mi

OTVOREN 8. DžUDO TURNIR „VOJVODINA“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin svečano je otvorio 8. Džudo turnir „Vojvodina“ u kategoriji poletaraca, mlađih i starijih dečaka i devojčica. Turnir je organizovao Džudo klub „Vojvodina“ uz podršku Grada Novog Sada.

- Pred nama je još jedan lep sportski događaj koji u naš grad dovodi veliki broj dece i mladih sportista iz zemlјe i regiona. Veliko je zadovolјstvo videti svu ovu decu koja pored takmičenja, imaju i sjajnu priliku da se druže i doživlјavaju nova iskustva koja će pamtiti ceo život. Ovo je još jedan turnir koji je prerastao u sportsku tradiciju Novog Sada i njegova najvažnija uloga je da omasovlјava sport među decom i širi svest o važnosti bavlјenja sportom i zato će Grad nastaviti da ga podržava i ubuduće. Grad Novi Sad se može pohvaliti i time da je jedan od devet gradova koji je zahvalјujući Vladi Srbije, realizovao izuzetno značajan projekat „Džudo u škole“ koji je doprineo popularizaciji ovog sporta kod dece školskog uzrasta – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Na ovogodišnjem turniru koji se održava u sportskoj dvorani OŠ „Prva vojvođanska brigada“ učestvuje preko 400 takmičara iz 40 ekipa koje dolaze iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Novi Sad, 17. novembar 2023. godine