Čitaj mi

OTVOREN 23. FESTIVAL MEDA

23. Festival meda, u organizaciji društva pčelara ''Jovan Živanović'', otvoren je na Trgu slobode. Prisutne je tom prilikom između ostalih pozdravio i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler. On je naglasio da Festival predstavlja jednu od manifestacija po kojoj je Novi Sad prepoznatljiv, i da pored privrednog ima i turistički značaj.

- Festival je prilika da promovišemo organsku proizvodnju, zdravu hranu, pčelarstvo i proizvod na koji smo svi ponosni, a to je Fruškogorski lipov med. Grad je u saradnji sa društvom pčelara ''Jovan Živanović'' realizovao projekat ''Lipov med za održivi razvoj dunavskog mikroregiona'' s ciljem jačanja konkurentnosti pčelarstva kao privredne grane, ali i promocije autentičnosti Fruškogorskog lipovog meda. S obzirom na potencijale ovog podneblja pčelarstvo može biti izuzetno produktivna privredna grana i namera nam je da motivišemo mlade ljude da započnu sopstveno poslovanje u oblasti pčelarstva – rekao je Siler.

Festival, koji okuplja preko 60 izlagača, traje do 17. septembra, a osim prodajne izložbe pčelinjih proizvoda, opreme za pčelarstvo i proizvoda domaće radinosti, predviđene su i ciljane edukativne posete štandovima za decu iz novosadskih vrtića, kao i posete stranih turista.

Uz promociju meda i pčelarstva ide i bogat kulturno-zabavni program u organizaciji udruženja ''Veliko kolo'' iz Veternika''.

Predsednik društva pčelara ''Jovan Živanović'' Đorđe Mrkić zahvalio se Gradu Novom Sadu na podršci koju pruža sada već tradicionalnoj manifestaciji i pozvao Novosađane da dođu na centralni gradski trg i uživaju u bogatom programu Festivala meda.

Novi Sad, 15. septembar 2017. godine