Čitaj mi

OTVOREN 2. MEĐUNARODNI SAJAM KONJARSTVA „HORSVIL“

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić svečano je otvorio 2. Međunarodni sajam konjarstva „Horsvil“ koji ove godine na Novosadskom sajmu okuplja više od 100 izlagača.
Otvaranju je prethodio svečani defile konja novosadskim ulicama u kojem su učestvovali konjanici i najlepše zaprege koje će nastupiti na takmičenjima na Sajmu konjarstva.

- Izuzetno mi je drago što je naš grad postao bogatiji za još jednu manifestaciju koja oživljava tradicionalni duh Vojvodine ali istovremeno prati savremene trendove u oblasti konjarstva.Horsvil će po drugi put okupiti ljude iz brojnih zemalja koji se na najvišem nivou bave konjarstvom, tako da će Novi Sad biti mesto razmene znanja i iskustava iz celog sveta – rekao je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i izrazio uverenje da će sajam konjarstva doprineti razvoju te izvanredne poljoprivredne grane koja pruža mogućnost druženja s plemenitim životinjama koje imaju veliki i raznovrsan značaj za čoveka.

Sajam konjarstva „Horsvil“ trajaće do 2. oktobra i tom prilikom više od sto izlagača predstaviće posetiocima blizu 180 rasnih grla. Nastupiće i proizvođači i distributeri opreme i pribora, hrane, farmaceutskih proizvoda, kao i zanatlije, likovni umetnici i fotografi, a uz sportska nadmetanja, pripremljen je i bogat naučnostručni segment.


Novi Sad, 29. septembar 2011. godine