Čitaj mi

OTVARANјEM NOVE POSLOVNICE OBELEŽEN DAN „POŠTE SRBIJE“ U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa v.d. direktora JP ,,Pošte Srbije” Zoranom Đorđevićem prisustvovao svečanom otvaranju nove moderne poslovnice Pošte u Novom Sadu koja se nalazi na Bulevaru oslobođenja br. 88, a ceremonija otvaranja je upriličena simbolično na Dan „Pošte Srbije“ 7. jun. Taj datum Pošta Srbije obeležava kao dan kada je pre 182 godine uspostavlјen javni poštanski saobraćaj u Srbiji.

- Ako se po jutru dan poznaje, onda bi današnji dan i naredni period za Novi Sad trebali da budu dobri, pre svega, u oblasti poštanskih tj. komunikacionih usluga za naše građane. Naime, na zadovolјstvo svih nas, „Pošta Srbije“ je danas na Bulevaru oslobođenja otvorila 28. poslovnicu na teritoriji Grada Novog Sada čime je znatno približila sve usluge koje pruža građanima i pravnim licima. Na poziv direktora Đorđevića, zajedno otvaramo ovu modernu ekspozituru pošte u gradu, čime sibolično obeležavamo i veliki jubilej, a to je 182 godine od kako se računa da funkcioniše sistem pošte u našoj zemlјi. Pošta je uvek bila i biće jedan od simbola države i čestitam svim zaposlenima u ovoj renomiranoj državnoj instituciji veliki jubilej, skoro dva veka postojanja – rekao je Miloš Vučević.

7. juna (25. maj po starom kalendaru) 1840. godine, otvaranjem prve pošte u Beogradu, otpočeo je javni poštanski saobraćaj u Srbiji. Prema dostupnim istorijskim podacima, međutim, prva poštanska služba na teritoriji današnje Srbije, ustanovlјena je još tokom Prvog srpskog ustanka.

- Dan „Pošte Srbije“ obeležavamo kako dolikuje najvećoj poslovno-logističkoj mreži u državi, širenjem mreže savremenih pošta svuda gde postoje zahtevi i potrebe korisnika. Ovom prilikom najavio bih i novi projekat „Pošta budućnosti” i prvu poštu iz tog lanca koju, takođe, planiramo u Novom Sadu, koji je danas centar razvoja visokih tehnologija i grad budućnosti - rekao je Zoran Đorđević.

JP “Pošta Srbije” je otvaranjem još jedne savremene poslovnice 21109, proširila poslovnu mrežu i nastavila sa unapređenjem usluga za korisnike, a u modernom ambijentu visoke funkcionalnosti za korisnike i zaposlene, pošta će od danas pružati usluge uplate i isplate, kao i prijema pošilјaka, u celodnevnom radnom vremenu, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom od 8 do 14 časova.

Novi Sad, 7. jun 2022. godine