Čitaj mi

OTPOČEO SEDMI MEMORIJALNI TURNIR „VLADIMIR GRANDIĆ“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa načelnikom Policijske uprave Novi Sad Sinišom Radakovićem prisustvovavao sedmom Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Vladimir Grandić“ posvećenom tragično nastradalom policajcu koji je 12. aprila 2009. godine izgubio život suprotstavljajući se četvorici razbojnika.

- Čast je otvoriti sedmi po redu Memorijalni turnir posvećen herojski stradalom policajcu Vladimiru Grandiću. Želim da se zahvalim Sindikatu srpske policije na pozivu, na časti koju su mi ukazali da otvorim današnji turnir. Okupili smo se ovde u školi policije u Sremskoj Kamenici, kako bismo evocirali uspomene na Vladimira Grandića koji je pre sedam godina herojski stradao. Veoma je važno što Sindikat srpske policije zajedno sa svojim prijateljima i saradnicima - Policijskom upravom u Novom Sadu i Centrom za osnovnu policijsku obuku čuva sećanje na Vladimira, zajedno sa njegovom porodicom koja je takođe ovde prisutna. Policijski posao je uvek bio blisko povezan sa velikim rizicima, ali na nama je da kao društvo, zajednica, država činimo sve da ti rizici budu sve manji - rekao je gradonačelnik.

Predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović rekao je da je da ta organizacija čini sve kako sećanje na poginule kolege ne bi zamrlo i zahvalio se svima koji su prepoznali energiju i značaj današnjeg takmičenja, odnosno onima koji učestvuju u turniru posvećenom Vladimiru, ali i svim policajcima koji su dali živote za bolje svih nas.

Radnici Ministarstva unutrašnjih poslova okupili su se tom prilikom u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici gde se odigravaju utakmice. To takmičenje organizuje Sindikat srpske policije sećajući se i ostalih kolega - heroja koji su izgubili živote radeći svoj svakodnevni posao. Ove godine, okupilo se 22 ekipe iz različitih gradova Srbije.

Novi Sad, 8. april 2016. godine