Čitaj mi

OSVEĆEN NOVI SVETOSAVSКI DOM U BUDISAVI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je osvećenju Svetosavskog doma u Budisavi, a prisutne su tom prilikom pozdravili Episkop mohački Isihije i paroh Bojan Đurđević. Čin osvećenja služio je Episkop mohački koji je poželeo da se sa novim Svetosavskim domom obnovi i parohijska porodica, kako narod i zaslužuje.

-Čestitam vam na ovom neimarskom poduhvatu, to je vaša velika pobeda i sada pravoslavni vernici imaju parohijski dom gde mogu da se okupljaju, baš kao što naši prijatelji katolici imaju svoj župni dom. Želim vam da nastavite da radite i činite dobro za svoje mesto. Posebno se zahvaljujem ljudima koji su izneli ovaj projekat do kraja, a od juče imamo lepe vesti i za stanovnike Budisave. Naime, Skupština Grada je donela novu odluku o tarifnom sistemu javnog gradskog prevoza, pa će on značajno pojeftiniti, pre svega za đake i studente, ali i dnevne karte. Mi i na taj način pokazujemo da vodimo računa o našoj deci i sve ćemo učiniti da naš narod ostane ovde, da ne idu van granica svoje zemlje – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Paroh Bojan Đurđević zahvalio se Episkopu novosadskom i bačkom Irineju na tome što je blagoslovio izgradnju Svetosavskog doma, Episkopu mohačkom Isihiju na osvećenju tog objekta, a gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću na pomoći da se radovi na novom parohijskom domu u Budisavi uspešno završe.

Novi Sad, 29. februar 2020. godine