Čitaj mi

OSUDA VANDALIZMA U MAĐARSKOM KULTURNOM CENTRU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa v.d. načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevanom Krstićem obišao je Mađarski kulturni centar "Šandor Petefi" u Novom Sadu gde su nepoznati počinioci provalili i polupali sav inventar u prizemlju zgrade.

- Završen je policijski uviđaj ovog nemilog događaja, i sada je sve na nadležnim organima. Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju, bez obzira na motive počinioca. Grad je tu da pruži punu podršku i učini sve da se dodatno obezbedi ovaj Kulturni centar, a nakon što počinioci budu identifikovani očekujemo i da saznamo razloge ovog vandalizma - rekao je gradonačelnik Igor Pavličić i dodao da je neophodno u kontinuitetu raditi na prevenciji ovakvih događaja svim raspoloživim sredstvima.

Mađarski kulturni centar, koji se nalazi u novosadskom naselju Telep, u novembru će obeležiti 60. godišnjicu postojanja kulturno-umetničkog društva i 80. godišnjicu postojanja tehničke sekcije centra. Policijska istraga je u toku, a za provalnicima koji su upali u veliku salu, razvalili luster, stolice, klavir, muzičke uređaje i uništili cveće se intenzivno traga.

Novi Sad, 26. septembar 2011. godine