Čitaj mi

OSTVAREN REКORDAN BROJ UPISANE DECE U PU „RADOSNO DETINJSTVO“

Trogodišnji Stefan Rančić je sedamnaesthiljadito dete upisano u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“. U vrtiću „Svitac“ koji će dete pohađati upriličeno je potpisivanje ugovora između Stefanovih roditelja i predstavnika PU „Radosno detinjstvo“.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i naglasila da je u novosadsku predškolsku ustanovu sada upisan rekordan broj dece.

- Na današnji dan imamo 17.060 dece upisane u PU "Radosno detinjstvo", a lista čekanja smanjena je na 374 dece. Srećni smo i ponosni, ali nas taj uspeh ujedno i obavezuje da još više radimo. Cilj nam je da sledeće godine nemamo listu čekanja, gradimo tri nova vrtića na Adicama, u Veterniku i na Sajlovu i zajedno sa vrtićem u Orahovoj koji već uveliko radi sigurna sam da ćemo taj cilj ostvariti. Novi Sad je finansijski stabilna lokalna samouprava i nastavićemo da subvencionišemo odlazak dece u privatne vrtiće, a da boravak u PU „Radosno detinjstvo“ bude besplatan. Ponosni smo na ovakve ideje našeg gradonačelnika i radimo na tome da ih na zadovoljsvo Novosađana uspešno realizujemo - izjavila je Dina Vučinić.

Prema rečima direktorice PU "Radosno detinjstvo" Marijane Popov u 41 od ukupno 73 objekta Ustanove više nema liste čekanja, odnosno upisana su sva deca koja su prijavljena za te vrtiće. Ona se zahvalila Gradu i gradonačelniku Vučeviću koji prepoznaje potrebe dece i zaposlenih i što kontinuirano podržava "Radosno detinjstvo".

- Pre godinu dana imali smo upisano 16.079 dece, a na listi čekanja je bilo 1.055 dece. Za samo godinu dana povećali smo broj i upisane dece i vaspitnih grupa sa 684 na 709. Ti konkretni podaci jasan su pokazatelj ostvarenog uspeha – istakla je Marijana Popov.

Nenad Rančić, Stefanov otac je izrazio zadovoljstvo što će njegovo dete pohađati baš vrtić „Svitac“ i dodao da je današnja adaptacija protekla neočekivano dobro i da je Stefan oduševljen prostorom, vaspitačicama, decom i igračkama.

Novi Sad, 16. decembar 2021. godine