Čitaj mi

OFORMLJEN ORGANIZACIONI ODBOR ZA OBELEŽAVANJE STOGODIŠNJICE POSTOJANJA RVAČКOG SPORTA U NOVOM SADU

Povodom stogodišnjice postojanja rvačkog sporta u Novom Sadu, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin održao je u Gradskoj kući sastanak sa predstavnicima Novosadskog rvačkog saveza i njegovih članica Rvačkog kluba „Novi Sad“, Rvačkog kluba „Fruškogorac“ i Udruženja za rvački i sambo sport „Tvrđava“.

- Rvački sport, bogat istorijom i rezultatima, postoji već ceo vek u Novom Sadu, a sami počeci se vezuju za rvačku sekciju "Juda Makabi" koju su osnovali jevrejski metalski radnici. U našem gradu, postojalo je dvanaest rvačkih klubova, osvojeno je mnoštvo ekipnih i pojedinačnih titula prvaka i medalja na svim značajnim sportskim takmičenjima, među kojima se posebno izdvajaju učešća naših rvača na Olimpijskim igrama i organizacije dva kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre. Dobri rezultati kao i višegodišnja uspešna organizacija složenih sportskih događaja, svedoče o tome da naš Savez ima veoma značajnu ulogu u svetskom rvanju i time se veoma ponosimo. Nadam se da će se epidemiološka situacija stabilizovati i da će nam omogućiti da to i pokažemo obeležavanjem jubileja - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Tom prilikom, oformljen je Organizacioni odbor za obeležavanje stogodišnjice postojanja rvačkog sporta u Novom Sadu, a za predsednika je jednoglasno izabran gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prisutni su razgovarali o načinu obeležavanja tog značajnog jubileja i predložili da tim povodom bude organizovana svečana akademija, svečana skupština i izložba, da se snimi dokumentarni film, izda monografija, a sve u cilju popularizacije rvačkog sporta u Novom Sadu.

Novi Sad, 22. mart 2021. godine