Čitaj mi

ODRŽANA UTAKMICA U PREPONSKOM JAHANjU „GRAD NOVI SAD“

U okviru 5. Međunarodnog sajma konjarstva i sersena, na Manježu Novosadskog sajma održana je utakmica u preponskom jahanju „Grad Novi Sad“. Utakmici je prisustvovao član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar i tom prilikom najuspešnijim takmičarima dodelio nagrade.

-Veoma mi je drago što imam priliku da najboljim takmičarima uručim nagrade koje nose ime našeg grada. Konjički sport u Novom Sadu ima dugu tradiciju. Imamo dobre uslove i infrastrukturu, a ovde je po prvi put u Srbiji održan Balkanski šampionat u dresurnom jahanju u okviru kojeg nas je posetila predsednica Međunarodne konjičke federacije. Sve su to pokazatelji da se konjički sport vraća u Novi Sad na mesto koje zaslužuje - izjavio je Predrag Svilar.

Na takmičenju učestvuje 25 takmičara iz Makedonije, Bugarske, Mađarske, i Srbije, a tokom sajma održavaju se i takmičenja u dresurnom jahanju i vožnji zaprega. U okviru 5. Međunarodnog sajma konjarstva i sersena nastupiće oko 80 izlagača, od kojih je 45 izložilo konje i aktivno učestvuje u takmičenjima. Na jedinoj manifestaciji tog tipa u regionu, konje predstavljaju odgajivači, ergele, klubovi i udruženja iz okruženja. Pored nadmetanja džokeja i kočijaša, posetioci imaju priliku da uživaju i u bogatom pratećem programu.

Novi Sad, 3. oktobar 2014. godine