Čitaj mi

ODRŽANA TRIBINA „UPOZNAJMO SE - SUBOS“ U OKVIRU PROJEKTA „BORCI VETERANI POTOMCIMA“

U cilјu pravilnog prezentovanja i približavanja svog rada širem auditorijumu, Savez udruženja boraca Srbije u okviru projekta „Borci veterani potomcima“ organizuje tribine pod naslovom „Upoznajmo se – SUBOS“, a na novosadskoj tribini održanoj u Arhivu Vojvodine, prisutne je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler.

- Novosađani imaju posebno poštovanje i  ponosni su na sve one koji su se borili sa našu zemlјu. Izuzetno je važno da se taj osećaj prenese na buduće generacije, što i jeste jedan od cilјeva današnje tribine. Postojanje krovne organizacije koja već dve godine okuplјa udruženja pripadnika vojske, policije i svih onih koji su se borili za našu državu i državni poredak je izuzetno značajno i zaslužuje podršku. Na nama je da takva udruženja, u skladu sa mogućnostima, podržimo, a na njima je da nastave da se bore za svoje cilјeve - rekao je Ivan Siler poželevši puno uspeha i sreće članovima SUBOS-a u dalјem radu.

Tom prilikom prisutnima su se obratili i predsednik Skupštine SUBOS, general policije u penziji Goran Radosavlјević Guri, predsednik SUBOS, brigadni genaral u penziji Ilija Todorov, kao i direktor Fondacije srpskih boraca Mile Karanović. Oni su se zahvalili na pomoći koju dobijaju od Ministarstva odbrane, kao i za ukazanu podršku od strane Grada Novog Sada. Naglasili su da su razlozi za formiranje ove organizacije bili da se da okupe boračka udruženja u zajedničkoj borbi za bolјi socijalno-ekonomski položaj, lakše lečenje, kao i za humanitarnu pomoć porodicama boraca i ratnih vojnih invalida. Takođe, rečeno je i da je posebna pažnja u radu ovog udruženja usmerena na projekte koji za cilј imaju negovanje tradicije, očuvanje sećanja na žrtve ratova devedesetih i stradale tokom NATO agresije na Srbiju. Prema njihovim rečima, posebnu pažnju u budućnosti treba posvetiti humanitarnoj brizi i pružanju pomoći porodicama boraca i ratnih invalida.

Novi Sad, 30. oktobar 2021. godine