Čitaj mi

ODRŽANA TREĆA ATLETSKA MANIFESTACIJA “OD ŠKOLSKE KLUPE DO ATLETSKE STAZE”

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je trećoj atletskoj manifestaciji "Od školske klupe do atletske staze" koju organizuje Atletski klub "Borac" sa Klise. Na stadionu FK „Borac" se okupilo oko 2000 dece predškolskog i školskog uzrasta koja su se takmičila na atletskim stazama od 100 do 800 metara za zlatno, bronzano i srebrno odličje.

-Drago mi je što se iz godine u godinu sve više dece okuplja na stadionu FK „Borac“ kako bi pokazali svoje umeće na atletskoj stazi. To što je danas ovde oko 2000 predškolaca i školaraca pokazuje značaj i veličinu manifestacije "Od školske klupe do atletske staze". Organizatori ulažu veliki napor da promovišu atletiku kao zdrav način života, što je pogotovo za ovaj uzrast izuzetno važno, a to jeste u interesu Grada Novog Sada koji će nastaviti da podržava ovu i slične manifestacije – rekao je Ognjen Cvjetićanin i poželeo takmičarima da se što više bave sportom jer će im to u budućnosti samo koristiti.

Predsednica AK „Borac" Danijela Špirić je istakla da je cilj manifestacije motivacija dece i roditelja da se u što većem broju uključe u sport. Ona je rekla da je važno promovisati atletiku jer je fizička kultura stečena u tom sportu značajna, ne samo za za razvoj dece, već kako je istakla, i za njihovu pripremu za druge sportove, za samodisciplinu i želju za uspehom.

Atletski klub „Borac“ dodelio je Plaketu Ognjenu Cvjetićaninu za izuzetnu saradnju i doprinos razvoju atletike.

Novi Sad, 24. maj 2019. godine