Čitaj mi

ODRŽANA SVEČANOST POVODOM ZAVRŠNICE KURSA „LIDERSTVO I RAZVOJNI OMLADINSKI RAD U ZAJEDNICI“

Povodom završetka kursa „Liderstvo i razvojni omladinski rad“ koji je sproveo Centar za omladinski rad iz Novog Sada u saradnji sa Jönköping univerzitetom iz Švedske, u Gradskoj kući održana je svečanost na kojoj su studentima koji su završili kurs dodeljene diplome, a institucijama i pojedincima koji su pomogli realizaciju projekta zahvalnice. Svečanosti je prisustvovao član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je čestitao studentima i zahvalio im se na uloženom vremenu, energiji i na želji da pomognu mladima da se uključe u društvene procese i omoguće im da unaprede kvalitet života.

- Prošle nedelje, Vlada Republike Srbije proglasila je projekat „Novi Sad - Omladinska prestonica Evrope 2019“ za projekat od nacionalnog značaja. Novi Sad je prepoznat kao lider u ovoj oblasti i zato su nam kursevi koji pružaju mogućnost sticanja teorijskog, ali i praktičnog znanja o omladinskom radu potrebni. Unapređenje društvenog položaja mladih i stvaranje uslova za ostvarivanje njihovih potreba i interesa jedan je od prioriteta Grada Novog Sada i zato podstičemo svaku kvalitetnu inicijativu, i sa pažnjom pristupamo predloženim projektima koji dolaze iz redova omladinskih organizacija – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Prema rečima Marijane Rodić iz Centra za omladinski rad, u jednogodišnjem univerzitetskom kursu učestvovali su studenti koji rade ili žele da rade sa mladima. Oni su imali priliku da kroz teorijsku nastavu i praktičan rad steknu znanja i veštine potrebne za individualni i grupni rad sa mladima na ličnom i socijalnom razvoju, razvijanju vrednosti i stavova, na komunikaciji, radu na konfliktima i aktivnom učešću u izgradnji i razvoju zajednice.

Marija Marić, jedna od 20 studenata koji su uspešno završili kurs objasnila je da im je rad sa mladima u okviru kursa pomogao da razumeju šta je potrebno mladima, kako da im priđu, kako da pronađu rešenje, i kako da se promene da bi mogli da sistemski ponude neke odgovore.

Novi Sad, 7. jun 2018. godine