Čitaj mi

ODRŽANA JUBILARNA 15. SMOTRA POLЈOPRIVREDNE INDUSTRIJE I TRGOVINE

Tradicionalna manifestacija SPIT koju organizuje Klub 100P Plus održana je u Kaću, na parceli porodičnog gazdinstva Vojislava Maleševa. Otvaranju manifestacije prisustvovao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

-Drago mi je da se jedna ovakva manifestacija održava na teritoriji Novog Sada. Činjenica da traje 15 godina i da se broj izlagača i posetilaca na ovoj manifestaciji svake godine povećava dokazuje da ona dobija sve veći značaj i to ne samo na lokalnom nivou. Grad Novi Sad je prepoznao važnost ove manifestacije i podržava njeno održavanje. Ove godine, budžet Grada za poljoprivredu i ruralni razvoj iznosi oko 50 miliona, što je daleko više u odnosu na prethodnu godinu kada je iznosio 16 miliona dinara. Pored svega što je u prethodnom periodu rađeno, ove godine imamo i dve nove mere, a to su podrška mladim poljoprivredenicima, za koju smo izdvojili 20 miliona i podrška udruženjima iz oblasti poljoprivrede, za koje je izdvojeno 10 miliona dinara. To jasno ukazuje na opredeljenost Grada da ulaže i u prigradska naselja, a sve u cilju ostanka mladih ljudi na selu i ravnomernog razvoja Grada – naglasio je Milorad Radojević.

Prema rečima organizatora na manifestaciji su predstavljene nove tehnologije i dostignuća u poljoprivrednoj mehanizaciji, struka i nauka, teorija i praksa. Poljoprivredni proizvođači iz cele Vojvodine su mogli da čuju najaktuelnija dešavanja u agrobiznisu, a najzanimljiviji deo je bio prikaz mašina u radu. Ovom tradicionalnom manifestacijom, na svečani način je obeležen kraj žetve.

 

Novi Sad, 20. jul 2019. godine