Čitaj mi

ODRŽANA DEBATA ČLANOVA UČENIČКOG PARLAMENTA

U okviru Dečije nedelje, koja se ove godine realizuje pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“, u Skupštini AP Vojvodine održana je debata u kojoj su učestvovali učenici novosadskih srednjih škola koji su ujedno i članovi učeničkog parlamenta.

Njih je, tom prilikom, pozdravila članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Кostić koja je istakla da je obeležavanje „Dečije nedelje“ prilika da skrenemo pažnju javnosti na položaj i prava dece u našem društvu, ali i da besplatnim i tematski različitim programima promovišemo prave vrednosti i vrline. Ona je izrazila zadovoljstvo što program manifestacije obuhvata događaje namenjene srednjoškolcima, te pokreće neke, za njih važne teme.

- Oni će danas razmatrati uvođenje uniformi u škole, prednosti i posledice onlajn nastave, zatim interesovanje u doba digitalne okupacije infomacijama, ulogu učeničkog parlamenta kao i fleksibilnost i inovacije u konzervativnom obrazovanju. Te teme su sami predložili i nadam se da ćemo danas doći do nekih konkretnih zaključaka i preporuka kako da unapredimo njihov položaj ili rešimo neke probleme. Osim toga, dobro je da srednjoškolci  imaju priliku da vežbaju veštinu komunikacije, učestvujući u debatama i da razumeju da se problemi rešavaju dijalogom i međusobnim razumevanjem - izjavila je Danijela Кostić.

Novi Sad, 6. oktobar 2023. godine