Čitaj mi

ODRŽANA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI I PREVENTIVNI PREGLEDI

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat posetio je u Skupštini Grada Novog Sada radnike Gradske uprave koji su učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi. Istovremeno, svi prisutni bili su u prilici da preventivno prekontrolišu svoje zdravlje.

- Došli smo da podržimo radnike Gradske uprave koji su odlučili da učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi, ali i da ih preventivnim pregledima podstaknemo na usvajanje zdravog načina života, jer je to osnov prevencije nastanka mnogih bolesti - izjavio je prof. dr Zoltan Horvat i dodao - Oni danas imaju mogućnost da izmere nivo šećera triglicerida i holesterola, a budući da se u oktobru obeležava mesec borbe protiv karcinoma dojke, lekari Doma zdravlja Novi Sad ukazaće ženama kako da napravilan način izvrše samopregled.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizuje Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi i humanitaraca radnika gradskih organa uprave, koji postoji već osam godina i broji 200 članova. Ovakve akcije se organizuju tri puta godišnje, a u okviru jedne akcije prikupi se oko 50 jedinica krvi. Pored redovnog davanja krvi, članovi Aktiva se bave i humanitarnim radom, a većina davalaca krvi su i donori organa.

Novi Sad, 23. oktobar 2013. godine