Čitaj mi

ODRŽAN TRADICIONALNI PRIJEM ZA NAJBOLjE NOVOSADSKE ĐAKE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primili su učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine.

Učenici koji ostvaruju izuzetne rezultate u Novom Sadu nagrađuju se već godinama unazad, a počev od školske 2014/15. godine, odnosno od donošenja Odluke o Vidovdanskoj nagradi, učenicima se dodelјuju Vidovdanske nagrade, u vidu pohvalnice i novčanog iznosa. Pohvalnice su učenicima na platou ispred sata na Petrovaradinskoj tvrđavi uručili gradonačelnik i predsednik Skupštine Grada Novog Sada.

- Tradicionalno oko Vidovdana imam čast da se družim sa najbolјim đacima Novog Sada koji su naš najveći potencijal i ohrabruju nas da verujemo u bolјe sutra. Želim da im u ime Grada Novog Sada kažem hvala, i da im poručim da vole i čuvaju Novi Sad, grad najbolјih lјudi, jer budućnost zavisi od svakog od nas. Ove godine je nagrađeno oko 586 đaka, za šta je Grad iz budžeta izdvojio osam miliona dinara. To je simboličan način da ih podstaknemo da budu što bolјi, i da na najbolјi način predstave sebe, svoje škole, svoj grad i državu – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo učenicima da nastave da nižu uspehe, ali i da se odmore i uživaju na raspustu.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić izjavio je da nagrađivani učenici predstavlјaju esenciju intelektualnog potencijala Novog Sada, a da Grad na ovaj način želi da im pokaže da vredi biti dobar.

U ime novosadskih škola prisutnima na prijemu obratio se direktor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ Radivoj Stojković koji se zahvalio Gradu na podršci, ocenivši da talentovane mlade lјude treba podržavati i sa njima pojačano raditi.

Novi Sad, 29. jun 2016. godine