Čitaj mi

ODRŽAN SKUP O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA U JAVNIM I JAVNO-KOMUNALNIM PREDUZEĆIMA

Stručni skup pod nazivom ''Unapređenje bezbednosti saobraćaja u javnim i javno-komunalnim preduzećima na teritoriji Grada Novog Sada'' održan je u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Skup je realizovao Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve. Taj događaj okupio je predstavnike javnih i javno-komunalnih preduzeća, gradskih uprava, Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Univerziteta u Novom Sadu i Beogradu.

V.d. načelnika Gradske uprave za saobraćaj i puteve Đorđe Basarić istakao je da  organizacija ovakvog skupa znači ulaganje u prevenciju.

- Veoma je važno da se analizira stanje bezbednosti saobraćaja u javnim i javno-komunalnim preduzećima, s obzirom na činjenicu da su ona, zbog broja vozila koja koriste, bitan segment u bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Novog Sada. Takva analiza sprovedena je u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću, JKP ''Čistoća'', JKP ''Vodovod i kanalizacija'', JKP ''Put'' i JKP ''Parking servis''. Nјihovi predstavnici prisutni su i na ovom skupu i smatramo da će na taj način steći dragoceno iskustvo, koje će moći da primene u praksi. Naš zajednički cilј je da povećamo bezbednost saobraćaja na teritoriji grada – naglasio je Basarić.

On je dodao da će Gradska uprava za saobraćaj i puteve i u narednom periodu ulagati u prevenciju kako bi bezbednost učesnika u saobraćaju na putevima na teritoriji Novog Sada bila podignuta na još viši nivo.

Novi Sad, 19. jun 2018. godine