Čitaj mi

ODRŽAN PRVI SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBORA EVROPSKOG PRVENSTVA U PLANINSKOM BICIKLIZMU

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu – 2021 UEC MTB EUROPEAN CHAMPIONSHIP biće održano od 12. do 15. avgusta 2021. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na kom se očekuje preko 500 učesnika iz 44 evropske zemlje.

To takmičenje organizuju Biciklistički savez Srbije, Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova i Biciklistički klub "Novi Sad". Punu podršku ovoj manifestaciji pruža Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad, kao i brojne organizacije.

Tim povodom, u Gradskoj kući održan je prvi sastanak Organizacionog odbora pomenutog prvenstva kom su pored člana Gradskog veća za sport i omladinu Ognjena Cvjetićanina i pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste prisustvovali i predstavnici Grada Novog Sada, Biciklističkog saveza Srbije i OPENS-a. Za predsednika Organizacionog odbora jednoglasno je izabran gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a tokom sastanka bilo je reči o dosadašnjem radu i planovima za naredni period u organizaciji tog prvenstva.

Učesnici sastanka složili su se da je ovo prvenstvo veoma važno za popularizaciju biciklizma, sve zastupljenijeg sporta u našoj zemlji, ali i izuzetna prilika da Novi Sad, koji neguje prepoznatljivo gostoprimstvo, još jednom potvrdi reputaciju odličnog domaćina gostima iz cele Evrope.

Novi Sad, 30. mart 2021. godine