Čitaj mi

ODRŽAN PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE NOVOG SADA NA TAKMIČENјU ''SRBIJA U RITMU EVROPE'' I AMBASADE AUSTRALIJE

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić primio je predstavnike Novog Sada na najvećem dečjem muzičkom takmičenju u Srbiji ''Srbija u ritmu Evrope''. Tim povodom u Gradskoj kući bili su i gosti iz ambasade Australije, zemlјe koju će mladi Novosađani prezentovati na takmičenju 16. juna u 14.00 časova u Nišu, uz direktan prenos na Prvoj Srpskoj Televiziji.

- Veoma mi je drago što i Novi Sad učestvuje u manifestaciji ''Srbija u ritmu Evrope'', i što će nas, ali i Australiju, predstavlјati ovako divni i talentovani mladi lјudi. Dobro je što će televizija sa nacionalnom frekvencijom prenositi ovaj spektakularan događaj u Nišu, i što će šira javnost moći da uživa u bogatom programu, i da navija i glasa za svoje favorite. Novi Sad je Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope, tako da je veoma i logično da se priklјuči programu koji promoviše evropske vrednosti – istakao je Dalibor Rožić.

Predstavnici ambasade Australije Glen Morison i Maris Tebecis izrazili su zadovolјstvo što su po drugi put deo projekta ''Srbija u ritmu Evrope''.

- Iako je Australija geografski prilično udalјena, deli iste evropske vrednosti, i drago nam je što će učesnici takmičenja moći da nauče nešto više o australijskoj kulturi. Radujemo se, i jedva čekamo da ispratimo nastup uživo, a nadamo se da Novi Sad i Australija mogu biti pobednici – rekao je Maris Tebecis.

Direktor manifestacije ''Srbija u ritmu Evrope'' David Makivić naglasio je da će deca iz 22 grada iz Srbije predstaviti 22 zemlјe koje inače učestvuju u ''Eurosongu'', a pobednici omogućavaju svom gradu da naredne godine bude domaćin takmičenja. Takođe, nagrada gradu pobedniku je 50 posto sredstava prikuplјenih od SMS glasanja koja se prebacuju u gradski budžet, a pobednički izvođači dobijaju putovanje u jednu od zemalјa koje se predstavlјaju na takmičenju, u trajanju od pet do sedam dana.

Sedamnaestogodišnja Teodora Stanković pevaće pesmu ''Sound of silence'' kojom se Australija predstavlјala na ''Eurosongu'' 2016. godine, a još sedam devojčica će plesom upotpuniti njen nastup.

- Srećne smo što smo dobile priliku da naš grad pokažemo najbolјem svetlu, naporno smo se pripremale za takmičenje, pa pozivamo sugrađane da nas podrže i da glasaju porukom na broj 1557, pesma, razmak,11 – kazala je Teodora Stanković.

Novi Sad, 11. jun 2018. godine