Čitaj mi

ODLIČNA POSEĆENOST IZLOŽBE 'POKLONI GRADU NOVOM SADU'

Izložbu 'Pokloni gradu Novom Sadu', koja je održana u Svečanoj sali Gradske kuće tokom 7. Noći muzeja, posetilo je oko četiri i po hiljade ljudi. Posetioci su imali priliku da vide raznovrsne protokolarne poklone koje je grad Novi Sad dobijao i poklanjao delegacijama i predstavnicima drugih gradova iz zemlje i inostranstva. Ti pokloni razmenjuju se u znak poštovanja i dobre volje, tako da njihova simbolika ima veći značaj od materijalne vrednosti.

U Svečanoj sali bili su izloženi najrazličitiji predmeti, od umetničkih slika do figurica, staklenih kugli, drvenih predmeta sa etno motivima koji na specifičan način predstavljaju gradove kao što su Budva, Zagreb, Ohrid, Foča ali i Nižnji Novgorod, Temišvar, Pečuj i drugi.

Izložbu je posetio i gradonačelnik Igor Pavličić koji je tom prilikom naglasio da Novi Sad ima izuzetno dobru saradnju sa gradovima iz zemlje i inostranstva, napomenuvši da razmena iskustava i upoređivanje s naprednijim evropskim sredinama u mnogome doprinosi razvoju Novog Sada. Od poklona koje Novi Sad daruje najvažnijim partnerima i predstavnicima gradova pobratima gradonačelnik je izdvojio kožni album za fotogarfije na čijim koricama je utisnut grb grada.

- Ovom izložbom želeli smo da otvorimo vrata Gradske kuće Novosađanima i drugim posetiocima. Pokazalo se da je interesovanje veliko, tako da ćemo slične manifestacije organizovati i u budućnosti- rekao je gradonačelnik Pavličić.

Pored protokolarnih poklona posetioci Gradske kuće u Noći muzeja mogli su da vide kako izgleda kabinet gradonačelnika i moderno opremljena sala u kojoj se održavaju sednice Gradskog veća.

Novi Sad, 15. maj 2010. godine