Čitaj mi

OBNOVLJENA APOTEKA U VETERNIKU

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj u prisustvu Predsednika Skupštine Grada Novog Sada Aleksandra Jovanovića posetio je objekat Apoteke Novi Sad u Veterniku, gde su završeni radovi na adaptaciji u sklopu projekta tipskog opremanja apoteka. Apoteka je novim nameštajem i krečenjem poprimila novi izgled, čime je nastavljeno brendiranje državnih apoteka. U isto vreme završena je druga faza sređivanja buduće Galenske laboratorije, što podrazumeva određene građevinske radove i ugradnju lifta. Radovi su izvršeni sredstvima iz budžeta Grada Novog Sada, obuhvaćenih Programom investicionih aktivnosti Apoteke Novi Sad u ukupnom iznosu od oko 9. 000. 000 dinara. Planirano je da Galenska apoteka bude završena za dve godine.

- Ovo će biti prva registrovana Galenska apoteka u Srbiji, u okviru koje će se praviti kvalitetniji i jeftiniji preparati od onih koji se sada prave u farmaceutskoj industriji. Pored toga što su takvi proizvodi veoma skupi oni sadrže aditive i konzervanse kako bi duže trajali. Ovde ćemo imati mogućnost da pravimo preparate od prirodnih sastojaka sa kraćim rokom trajanja - izjavio je član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj. 

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandr Jovanović je istakao da je veoma značajno što se obnavljaju apoteke koje se nalaze u prigradskim naseljima, obezbeđujući na taj način kvalitetnije i bolje usluge svim građanima sa teritorije Grada Novog Sada.

Obnova objekata Apoteke Novi Sad započeta je pre tri godine, sa ciljem da sve gradske i prigradske apoteke isto izgledaju i budu prepoznatljive. U narednom periodu planirano je obnavljanje i proširivanje apoteka u Futogu i Sremskim Karlovcima. Za investicije u Apoteku Novi Sad iz budžeta Grada Novog Sada ove godine je izdvojeno 12 miliona dinara.


Novi Sad, 8. mart 2012. godine