Čitaj mi

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

Povodom Svetskog dana zdravlja, Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovao je akciji Otvorena vrata Doma zdravlja, koju realizuje Dom zdravlja „Novi Sad“, u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, radi informisanja i edukacije stanovništva Grada Novog Sada o značaju prevencije kardiovaskularnih oboljenja.

- U razgovoru sa prisutnim sugrađanima, koji su došli iz svih delova Novog Sada zaključio sam da oni redovno prate "Otvorena vrata Doma zdravlja" i da imaju razvijenu svest o značaju kontrole zdravlja. Takođe, ovakvim akcijama mi im skrećemo pažnju i na loše navike, način ishrane, fizičku aktivnost i ostale kritične tačke koje bitno utiču na kvalitet života - izjavio je prof. dr Aleksandar Kiralj

U akciji koja je održana po sedmi put ove godine učestvovalo je oko 800 sugrađana, koji su bili u prilici da besplatno  provere nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi, da izmere krvni pritisak, urade EKG monitoring, pregledaju mladeže, provere gustinu kostiju i konsultuju se sa stomatolozima i  timovima lekar-sestra. U akciji je učestvovao i Klinički centar Vojvodine koji je promovisao transplataciju i donaciju organa u akciji "Šansa za novi život". U prethodnih šest akcija svoje zdravlje je proverilo 2.545 ljudi.Od 2009. godine, u 76 održanih akcija svoje zdravlje je besplatno prekontrolisalo 30.526 građana.

Novi Sad, 7. april 2012. godine