Čitaj mi

OBELEŽEN SVETSKI DAN AUTIZMA U NOVOM SADU

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je manifestaciju „Aprilski dani autizma u Novom Sadu“ koja je počela uličnom akcijom „Kišobran za sve“. Manifestaciju organizuje Društvo za podršku osobama sa autizmom u saradnji sa ŠOSO „Milan Petrović“ povodom Svetskog dana autizma koji se obeležava 2. aprila.

-Veliko mi je zadovolјstvo što sam danas u prilici da svečano otvorim trinaestu manifestaciju „Aprilski dani autizma u Novom Sadu“ u kojoj građani mogu da se upoznaju sa simptomima i specifičnostima autizma, kao i o načinu na koji mogu da pruže podršku ovim osobama i njihovim porodicama da se lakše uklјuče u društveni život. Grad Novi Sad kontinuirano podržava održavanje ove manifestacije što je jasan pokazatelј da vodi odgovornu socijalnu politiku i brine o svim svojim sugrađanima podjednako - rekao je Aleksandar Petrović.

Manifestacija „Aprilski dani autizma u Novom Sadu“ održava se od 2. do 30. aprila uz niz aktivnosti i radionica s cilјem da se podigne svest o autizmu, uklone predrasude prema osobama sa autizmom i povežu postojeći resursi lokalne zajednice kako bi udruženim snagama pomogli njima i njihovim porodicama.

 

Novi Sad, 2. april 2016. godine