Čitaj mi

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN DETETA U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić primio je predstavnike đačkih skupština novosadskih osnovnih škola i učitelje zadužene za rad Dečjih saveza u svečanoj sali Gradske kuće povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta.

Predstavnici predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" otvorili su ovaj događaj pripremivši kratak muzički program, nakon čega je usledila dodela nagrada. Tom prilikom Milan Đukić dodelio je nagrade za najaktivniji Dečji savez, učitelje koji su zaslužni za uspeh svojih đaka, kao i za najmlađe novosadke likovne umetnike koji su bili najuspešniji na međunarodnim takmičenjima.

- Danas je Međunarodni dan deteta kada posebnu pažnju treba da posvetimo deci. Međutim, mi svakodnevno imamo obavezu da deci omogućimo slobodno i pažnjom obeleženo detinjstvo. Pozdravljam svaku inicijativu koja se tiče udruživanja đaka u saveze i skupštine, jer se zajedničkim snagama, uz pomoć dobrih nastavnika i učitelja stiže do postavljenih ciljeva. Želim Vam da uvek imate visoko postavljene ciljeve i čestitam na nagradama najaktivnijim članovima Dečjeg saveza i drugim učenicima. - obratio se prisutnim đacima i učiteljima Milan Đukić.

Član gradskog veća za obrazovanje najavio je pokretanje inicijative za formiranje alumni klubova, odnosno klubova bivših učenika i istakao da takvo umrežavanje može da bude dobar primer generacijama koje su pred nama kako mogu da učine nešto za svoju školu i učestvuju u njenom životu.

Novi Sad, 7.oktobar 2009. godine