Čitaj mi

OBELEŽEN 15. ROĐENDAN „KREATIVNE RADIONICE“

 

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić prisustvovao je kulturno-umetničkom programu povodom rođendana "Kreativne radionice" koja već 15 godina izdaje list za decu "Maštalica".

-Današnji susret sa najmlađim Novosađanima upriličili smo upravo zbog značaja dečjeg lista „Maštalica“ koji postoji već 15 godina i donosi radost deci Novog Sada. Na ovaj način želimo da pokažemo da pored državnih institucija podržavamo i sarađujemo sa svima koji donose nešto novo, dobro, maštovito i kreativno - rekao je član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić i poželeo „Kreativnoj radionici“ još mnogo uspeha u radu.

Glavni urednik „Maštalice“ Vesna Pantić rekla je da se ceo tim trudi da se kroz zanimlјive stranice deci pokažu kulturni sadržaji grada kako bi im od najranijeg uzrasta bile bliske institucije kulture i dodala da im u tome, pored učitelјa i vaspitača, pomažu i brojni saradnici  kao što su bibliotekari, kustosi, glumci i pijanisti.

Na svečanosti je upriličena izložba likovnih radova, muzički program solista i hora „Bajićevi slavuji“ i dodela zahvalnica institucijama, školama i pojedincima koji su doprineli uspešnom radu "Kreativne radionice".

Novi Sad, 17. oktobar 2013. godine