Čitaj mi

OBELEŽAVANЈE PEŠAČKOG PRELAZA

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević zajedno sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada prof. dr Sinišom Sevićem i direktorom  JKP "Put" Darkom Radićem prisustvovao je  obeležavanju i osvetlјavanju pešačkog prelaza  kod  Elektro-tehničke škole "Mihajlo Pupin".

-Treba istaći da  pešački prelazi obeleženi na ovaj način pružaju mnogo veću sigurnost za pešake i ostale učesnike u saobraćaju.  Reč je o najsavremenijoj metodi u opremanju pešačkih prelaza koji imaju za cilј pobolјšanje bezbednosti u  saobraćaju, posebno u blizini škola. Ovo je prvo obeležavanje i osvetlјavanje pešačkih prelaza na teritoriji Srbije i dobar primer koji treba slediti- rekao je tom prilikom Nemanja Vukčević.

Pešački prelazi obeleženi na ovaj način su posebno osvetlјeni i izdvojeni kako bi vozači mogli bolјe i lakše da ih uoče. Dodatnu uočlјivost u uslovima smanjene vidlјivosti, posebno u sumrak i tokom noći, omogućava pešački prelaz obeležen dvoslojnom plastikom u kontrastu dve boje i oznakama za školu.

Materijal je donacija austrijskih kompanija SWARCO FUTURIT i REMBRANTIN.

    

Novi Sad, 27. jun 2013. godine