Čitaj mi

NOVOSADSKI SMS SISTEM NAPLATE PARKINGA I U SMEDEREVU

U prisustvu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i gradonačelnika Smedereva Predraga Umičevića danas je u Gradskoj kući potpisan ugovor o poslovno tehničkoj saradnji između JKP Parking servis Novi Sad i JKP Komunalac Smederevo, a povodom primene novosadskog SMS sistema naplate parkinga u Smederevu.

- Meni je veliko zadovoljstvo što je uspostavljena saradnja između komunalnih preduzeća Novog Sada i Smedereva, i što su drugi gradovi zainteresovani za našu tehnologiju. Jako je dobro kada je javno preduzeće konkurntno na tržištu i u poređenju sa privatnim firmama. Ovo je samo početak saradnje između dva grada, i siguran sam da će se ona proširiti i na druge oblasti – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Direktor JKP Parking servis Ivan Ferko rekao je da je ovo dvanaesti grad koji će primenjivati novosadski SMS sistem naplate parkinga i najavio da će do kraja godine biti potpisano još tri ugovora te vrste, što će, kako je ocenio, Novi Sad dovesti u poziciju lidera u ovoj oblasti.

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević izjavio je da će iskustva Novog Sada doprineti boljem rešavanju problema parkiranja u tom gradu i naglasio da je bio prijatno iznenađen što jedno javno preduzeće može da ponudi tako efikasnu modernu tehnologiju.

Novi Sad, 7. septembar 2010. godine