Čitaj mi

NOVOSADSKI PREDŠKOLCI UŽIVALI U PREDSTAVI „MOJ DRUG POLICAJAC“

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac prisustvovao je događaju koji je, u cilju edukacije dece predškolskog uzrasta, organizovala Policijska uprava u Novom Sadu. Tom prilikom, na Sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta, odigrana je predstava „Moj drug policajac“ u izvođenju Dečijeg pozorišta „Lane“ iz Kikinde.

Ističući da je bezbednost dece prioritetno pitanje, zamenik gradonačelnika je naglasio da prevencija i intersektorska saradnja imaju važnu ulogu u borbi protiv nasilja.

- Prevencija je nešto na čemu svi kao društvo moramo da radimo, kako ne bismo razmišljali o posledicima kada bude prekasno. Zato Grad podržava inicijativu Policijske uprave u Novom Sadu da, na lep i deci primeren i zabavan način, senzibiliše naše predškolce, da ih upozna sa profesijom policajca. Važno je da deca prepoznaju nasilje, da u takvim situacijama ispravno da reaguju i da znaju da su policajci tu da ih zaštite - izjavio je Igor Crnobarac.

Zamenik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu, potpukovnik policije Momčilo Sovilj se zahvalio Gradu na podršci u realizaciji tog preventivnog projekta i objasnio da će u njemu učestvovati više od 1300 novosadskih predškolaca.

- Na ovaj način želimo da im objasnimo šta mi to radimo, da ostvarimo dvosmernu komunikaciju i da im pokažemo da se policije ne treba plašiti. Policajci i policijski službenici su dobri roditelji i komšije i uvek su tu kada je potrebno da pomognu – rekao je Momčilo Sovilj.

Novi Sad, 22. maj 2024. godine