Čitaj mi

NOVOSADSKI POLjOPRIVREDNI PROIZVOĐAČI USPEŠNO PROŠLI VIŠI NIVO EDUKACIJE ZA ORGANSKU PROIZVODNjU

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić dodelio je diplome za viši nivo edukacije poljoprivrednih proizvođača za organsku proizvodnju na teritoriji Grada Novog Sada.
Diplome je primilo 10 poljoprivrednih proizvođača, koji su prema Akcionom planu razvoja organske poljoprivredne proizvodnje na području Grada Novog Sada prošli kroz osnovni i viši nivo edukacije.

- Zahvaljujući Akcionom planu razvoja organske poljoprivredne proizvodnje, koji je početkom godine stupio na snagu, na teritoriji Novog Sada je već udvostručena površina zemljišta pod organskom proizvodnjom. Ovo je velika šansa za poljoprivrednike, a naš cilj je da Novi Sad postane lider u proizvodnji organske hrane - izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić.

U okviru višeg nivoa edukacije koju je vršila Zelena mreža Vojvodine, u periodu od 5 - 14. decembra u edukacionom kampu ŠOSO "Milan Petrović" na Čeneju, proizvođači su imali priliku da se obuče u proizvodnji rasada žita, jabuka, biozaštiti glavnih biljnih vrsta i modela udruživanja poljoprivrednika.
Za Akcioni plan razvoja organske poljoprivredne proizvodnje, Grada Novog Sada je izdvojio 10 miliona dinara.
 

Novi Sad, 22. decembar 2011. godine