Čitaj mi

NOVOSADSKI KIK BOKSERI U GRADSKOJ KUĆI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar primio je u Svečanoj sali Gradske kuće novosadske predstavnike kik boks reprezentacije Srbije, koji su na Evropskom juniorskom prvenstvu i na Svetskom seniorskom prvenstvu ostvarili izuzetne rezultate.

- Uspesi koje, na velikim svetskim i evropskim takmičenjima ostvaruju novosadski sportisti u kik boksu, karateu, savateu i džudou pokazuju da naš grad postaje centar borilačkih sportova u Srbiji. Ono što meni predstavlja izuzetno zadovoljstvo, pored zapaženih rezultata, je pažnja koju treneri poklanjaju edukaciji ovih mladih ljudi i koliko su oni spremni da svoje veštine stave u funkciju borbe protv nasilja i daju svoj doprinos široj društvenoj zajednici  - izjavio je Predrag Svilar i dodao da će Grad u skladu sa mogućnostima nastaviti da podržava svoje kik boksere.

Na Evropskom juniorskom prvenstvu održanom od 14. do 22. septembra u Poljskoj učestvovalo je pet takmičara iz Novog Sada, koji su osvojili zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju. U seniorskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu, održanom od 26. septembra do 6. oktobra u Brazilu, reprezentacija Srbije je ostvarila istorijski uspeh osvojivši 5 zlatnih, 4 srebrne i 9 bronzanih medalja. Novi Sad je imao pet predstavnika među kojima su Nenad Pagonis i Miljan Vidović koji su u različitim disciplinama osvojili zlatne medalje.

Novi Sad, 1. novembar 2013. godine