Čitaj mi

NOVOSADSKI KARATISTI U SVETSKOM VRHU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar primio je u Svečanoj sali Gradske kuće novosadske učesnike reprezentacije Karate unije Srbije, koji su na nedavno održanom Svetskom prvenstvu za juniore i kadete i Svetskom kupu za decu ostvarili zapažene rezultate.

- Prioritet Gradske uprave za sport i omladinu jeste rad sa mlađim uzrasnim kategorijama i zato smo uvek ponosni na naše juniore koji ostvaruju značajne rezultate na velikim sportskim takmičenjima. Karatisti su se sa Svetskog prvenstva vratili sa 36 medalja, od čega su više od polovine osvojili novosadski takmičari, što pokazuje koliko se kvalitetno radi u našim klubovima i Grad će ih zato uvek podržati - izjavio je Predrag Svilar čestitajući mladim karatistima uspeh.

Na Svetskom prvenstvu Međunarodne karate unije koje je održano od 9. do 13. oktobra u Italiji, učestvovalo je 1100 takmičara iz 29 zemalja, a reprezentacija Srbije je osvojila 10 zlatnih, 12 srebrnih i 14 bronzanih medalja. Predsednik Karate unije Srbije Dušan Dačić je istakao da je takmičenje bilo dobro organizovano i da je konkurencija bila veoma jaka.

- Mi smo se za Svetsko prvenstvo pripremali godinu dana, tako da nas dobri rezultati nisu iznenadili. Oni pokazuju da se Srbija nalazi u samom vrhu svetskog karatea - izjavio je Dačić.

Novi Sad, 23. oktobar 2013. godine