Čitaj mi

NOVOSADSКI ĐACI ČUVAJU SEĆANJE NA ISTORIJU SRPSКOG NARODA

Najbolji novosadski učenici, koji su se istakli u znanju iz istorije i za to bili nagrađeni studijskim putovanjem, okupili su se u Domu Vojske, gde ih je pozdravila članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

- Sa ponosom možemo da istaknemo da je Program za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja za tri godine obuhvatio 140 novosadskih učenika koji su nagrađeni putovanjem na Кrf ili obilaskom najznačajnijih spomen obeležja Prvog svetskog rata u Srbiji - izjavila je Dina Vučinić i dodala - Prepoznajemo vredan rad i posvećenost najboljih učenika i trudimo se da različitim aktivnostima podržimo njihov trud i rezultate. Pored tradicionalnih Vidovdanskih nagrada i studijskih putovanja, svake godine obezbeđujemo biciklove za najbolje đake i trudimo se da ih različitim merama stimulišemo da ostanu odgovorni i posvećeni učenju.

U okviru programa pod nazivom „Čuvari sećanja“, pesmama „Tamo  daleko“, „Кreće se lađa Francuska“, „ Ne ljuti se na mene oko moje“, „Rasti, rasti“,  „Plava grobnica“ i „ Ave Serbija“, učenici su ukazali na najvažnije tekovine srprkog naroda i žrtve Prvog svetskog rata, a direktor Istorijskog arhiva Novog Sada Petar Đurđev održao je predavanje. Takođe, upriličena je izložba fotografija učenika sa putovanja.

Novi Sad, 29. novembar 2023. godine