Čitaj mi

NOVI SEMAFOR U VETERNIKU NA TREPTAČU

Novoizgrađeni semafor na raskrsnici Novosadskog puta i ulice Nova 1 u (kod Škoda servisa) u Veterniku od ponedelјka, 1. novembra 2021. godine, biće u probnom radu, na žutom treptaču.

Semaforizacijom ove raskrsnice omogućeno je  efikasnije odvijanje saobraćaja, a naročito bezbedniji prelazak pešaka i biciklista preko Novosadskog puta, saobraćajnice sa izrazitim intenzitetom saobraćajnih tokova.

Raskrsnica je, sem svetlosnim signalima, opremlјena i dodatnom opremom u vidu displeja za prikazivanje preostalog vremena do pojave zelenog svetla za pešake, tastera za pešake i detektora najave vozila iz sporednih pravaca. Kako bi se obezbedilo nesmetano kretanje osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama, u zoni raskrsnice formirani su novi pešački prelazi sa pločama vodilјama i taktilnim pločama, kao i nove biciklističke staze u nivou postojeće kolovozne konstrukcije.

Za izgradnju ovog semafora izdvojeno je 12 507 120 dinara, a nakon probnog perioda, semafor će biti pušten u redovan rad.

Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavlјeni semafor, s obzirom na to da je predmetna raskrsnica do sada bila obeležena samo horizontalnom signalizacijom.

Novi Sad, 29. oktobar 2021. godine