Čitaj mi

NOVI SAD USКORO DOBIJA NAJMODERNIJU ZGRADU PIO FONDA

Dogradnja objekta Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Sadu je na 95 posto završenosti, a po vrednosti, reč je o jednoj od prvih pet investicija u gradu. Objekat u koji je uloženo oko 600 miliona dinara, obišli su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Кisić Tepavčević i zamenik direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović.

- Pored svih izazova sa kojima se suočava društvo, nosioci ovog projekta nisu stali i izgradnja fantastično napreduje. Očekujemo da ćemo početkom oktobra dobiti najlepšu zgradu PIO fonda u celoj Srbiji sa najboljim uslovima za ostvarivanje prava svih korisnika. Čestitam ministarki i rukovodstvu Fonda, jer ovo će biti objekat na ponos Novog Sada, na koji će biti upućeni ljudi iz cele Vojvodine. Imaćemo najmoderniju zgradu sa parkingom na dva sprata, u potpunosti prilagođenu osobama sa invaliditetom – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ministarka Darija Кisić Tepavčević ocenila je da je i ova investicija pokazatelj da živimo u vremenu velikih ulaganja u državu.

- Ovo velelepno zdanje simbol je iskazanog pristupa države Srbije kada su u pitanju svi aspekti života građana. Кorisnici će ovde mnogo brže da realizuju svoja prava, zaposleni će imati bolje uslove za rad što će doprineti produktivnosti i poboljšanju kvaliteta svih usluga. Prostorije su prilagođene različitim stepenima invaliditeta i zdravstvenim stanjima. Vrlo brzo uslediće otvaranje nove zgrade, a PIO fond je i na ovom projektu iskazao jake parametre stabilnosti. Do 2012. godine dotacija države za penzije bila je 50 posto, a dočekali smo da u maju i junu za penzionere iz kategorije zaposlenih nema dotacija države, sve se isplaćuje iz PIO fonda – kazala je Darija Кisić Tepavčević.

Zamenik direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović naglasio je da projekat finansiraju iz sopstvenih sredstava, ali da to ne bi bilo moguće bez snažne politike Vlade Srbije.

- Od pre dva meseca, ne razmišljamo o tome kako ćemo isplatiti penzije, već o novim investicijama i svemu onome što možemo da priuštimo našim osiguranicima – zaključio je Ognjenović.

Novi Sad, 31. jul 2021. godine