Čitaj mi

NOVI SAD SPREMAN ZA SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU ZA ŽENE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovali su promociji predstojećeg Svetskog prvenstva u rukometu za žene.

- Nakon uspešno održanog Evropskog prvenstva za muškarce i Evropskog prvenstva za žene, očekuje nas još jedno veliko rukometno takmičenje u našem gradu i to je izuzetna prilika da se,  kao domaćini prikažemo u najboljem svetlu. Današnji događaj je velika promocija rukometa, prilika da skrenemo pažnju na uspeh naših sportista i da pozovemo sve sugrađane, ali i ljubitelje rukometa u zemlji i okruženju, da dođu u Novi Sad i da uživaju u ovom velikom sportskom događaju – izjavio je Predrag Svilar.

U okviru promocije koja je održana u Teatronu Sportsko-poslovnog centra "Vojvodina" najmlađi Novosađani imali su priliku da se oprobaju u šutiranju na rukometni gol, a sve one koji su postigli dva pogotka Rukometni savez Srbije je nagradio kartom za jednu utakmicu iz preliminarne Grupe D. Podršku takmičarima pružile su proslavljene rukometašice Tanja Medved, Svetlana Kitić i Stana Vuković. Promociji je prisustvovao i direktor JP SPC „Vojvodina“ Žarko Mićin koji je istakao da je Spens u potpunosti spreman da ugosti, kako takmičare i sportske radnike, tako i navijače i da im ponudi različite sadržaje.

-Pored sportskih takmičenja, građane očekuju i kulturno- umetnički programi koji će biti organizovani na prvom spratu Spensa, pored Gradske kafane i u Teatronu, gde će posetioci moći da se opuste i odmore. Pozvao bih sve građane da dođu na utakmice u što većem broju i pokažu da je Novi Sad grad ljubaznih, gostoljubivih domaćina, kao i da Spens opravdava epitet hrama novosadskog sporta – dodao je Žarko Mićin.

21. Svetsko prvenstvo u rukometu za žene će biti održano od 6. do 22. decembra u Beogradu, Zrenjaninu, Nišu i Novom Sadu, gde će se u okviru grupe D takmičiti Mađarska, Nemačka, Rumunija, Češka, Tunis i Australija. Takođe, u Novom Sadu će biti odigrane i utakmice osmine i četvrtine finala.

Novi Sad, 23. novembar 2013. godine