Čitaj mi

NOVI SAD SE PREDSTAVIO NA SAJMU SPORTA U BEOGRADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar posetio je štand Grada Novog Sada na Sajmu sporta koji se održava od 27. do 29. novembra, u hali 2 Beogradskog sajma. Tom prilikom on je, zajedno sa direktorom JP SPC „Vojvodina“ Milanom Balaćem, direktorom JKP „Gradsko zelenilo“ Aleksandrom Bogdanovićem, direktorom Turističke organizacije Novog Sada Branislavom Kneževićem i pomoćnicom direktora JP „Poslovni prostor“ Verom Zorić prezentovao sportsko – turističku ponudu Novog Sada.

Centralna mesta u prezentaciji Novog Sada zauzeli su sportski objekti SPENS, hala ''Slana bara'', zatim plaža Štrand kao mesto sportskih i turističkih događanja, a govorilo se i o važnim manifestacijama tog karaktera.

- Grad Novi Sad kontinuirano ulaže u sport i nastoji da obezbedi što bolje uslove za razvoj mladih sportista. Novosadski sportisti donose najviša odličja iz svih oblasti, za nas je to čast ali i odgovornost da ih podržimo u svakoj prilici. Sajam sporta pruža nam mogućnost da promovišemo sportsko turističke aktivnosti koje pozitivno utiču i na privredu. Međutim, tu smo i da predstavljajući vrhunske rezultate, motivišemo mlade da se bave sportom - naglasio je Predrag Svilar.

Sajam sporta organizuju Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Sportski savez Srbije, a svečano ga je otvorio ministar Vanja Udovičić. Na toj manifestaciji, između ostalih, svoj rad predstavljaju i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Olimpijski komitet Srbije, naši najpoznatiji sportisti kao i visokoškolske ustanove iz oblasti sporta.

Novi Sad, 27. novembar 2014. godine