Čitaj mi

NOVI SAD PRESTONICA BASKETA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom u Gradskoj kući primio igrače novosadskih basket klubova "Novi Sad 3x3" i "Liman 3x3" koji učestvuju na turniru "Novi Sad Ultra Challenger" i koji su suorganizatori takmičenja, zajedno sa FIBA. Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3x3 World Tour, a dve najbolјe ekipe na svetu su iz Novog Sada – "Liman 3x3" i "Novi Sad 3x3".

- Pozivam Novosađane i sve one koji mogu da dođu u Novi Sad danas i sutra na Trg slobode da uživaju u ovom vrhunskom sportskom događaju. U našem gradu po prvi put imamo turističku atrakciju jedinstvenu i u Srbiji, a to je turnir "Novi Sad Ultra Challenger". Rekao bih da je očekivano i prirodno da naš grad bude domaćin tog takmičenja, jer su upravo iz Novog Sada i svetski prvaci, tj. dve najjače ekipe na svetskim listama, i to je nešto što je ponos svih nas. Ovo je pobeda momaka koji su inicirali tu ideju i svih lјudi koji su uklјučeni u organizaciju. Verujem da će tribine biti tesne da prime sve one koji će doći da uživaju u basketu i nadam se da će naše ekipe biti dobri domaćini, a potom da će na terenu zablistati i biti najbolјi od najbolјih, kakvi i jesu. Dođite svi da uživamo u dobrom basketu – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Najbolјi igrači sveta, Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu.

Igrač Stefan Stojačić se zahvalio Gradu Novom Sadu koji je prepoznao značaj manifestacije, i to nakon pobede na svetskom prvenstvu na Filipinima kad su momci iz tima Srbije došli na ideju da po prvi put u našoj zemlјi održe taj turnir.

- Svi smo presrećni zbog toga što je Novi Sad domaćin ovog takmičenja. Dušan Bulut i ja, kao predstavnici dve najbolјe ekipe, i kao organizatori, ponosni smo što ćemo napokon moći pred našom publikom da predstavimo ono u čemu dominiramo u svetu, a to je ulični basket – rekao je Stojačić. 

Bulut se zahvalio svima koji su doprineli da se tako prestižna manifestacija održi u Novom Sadu, gradu koji je definitivno svetski centar uličnog basketa.

Basketaši iz 10 zemalјa sveta biće deo dvodnevnog basket-spektakla u centru Novog Sada, na Trgu slobode 24. i 25. maja, a ulaz za sve posetioce je slobodan. Basket 3x3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavlјen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Generalni sponzor dvodnevnog događaja je „Ultra energy drink“, a turnir su podržali i Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu, Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS 2019, Autonomna pokrajina Vojvodina – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i šoping centar „Promenada“, „MaxBet“ i „Voda Voda“.

Novi Sad, 24. maj 2019. godine