Čitaj mi

NOVI SAD NEĆE BANKROTIRATI

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević najoštrije osuđuje izjave Gorana Ješića, koji je novinarima u Medija centru Vojvodine rekao da je Novi Sad pred bankrotom.

- Navodi gospodina Ješića su čiste laži motivisane dnevnim politikanstvom i nemogućnošću bivšeg gradonačelnika Inđije da prihvati novu vlast u Novom Sadu i drugim opštinama. Od kako je nova vlast preuzela upravljanje Novim Sadom, preduzete su mere da se stabilizuje budžet i zaustavi finansijski sunovrat, koji je prouzrokovan neodgovornim trošenjem sredstava bivše gradske vlasti, predvođene strankom kojoj pripada i Goran Ješić - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević, napominjući da je on prvi za neposredan izbor gradonačelnika i da očekuje da će takav izborni sistem zaživeti na sledećim izborima.

-Po dolasku na vlast zatekli smo katastrofalno stanje u preduzećima čiji je osnivač Grad. Ogromna dugovanja, veliki broj radnika, koje su inače zaposlili naši prethodnici kada su shvatili da ne mogu više da rukovode Novim Sadom, u nameri da nam  ostave potpuno devastiran komunalni sistem, ne brinući pritom ni malo o interesima građana. Uprkos tome, aktivnosti koje smo morali da preduzmemo da saniramo učinjenu štetu, samo su nas malo usporile, ali nikako zaustavile u nameri da Novi Sad konačno krene putem razvoja - istakao je gradonačelnik Vučević, i dodao da će Novosađani uskoro videti rezultate odgovornog upravljanja finansijama i planskog rada na obezbeđivanju novih investicija, kako bi se otvorila nova radna mesta i poboljšao standard svih građana.
 
Novi Sad 18.11.2012. godine