Čitaj mi

NOVI SAD NA LETO DOMAĆIN DVANAESTOG SVETSKOG UNIVERZITETSKOG PRVENSTVA U FUTSALU

Konferencija za novinare povodom Dvanaestog svetskog univerzitetskog prvenstva u futsalu, koje će biti održano u Novom Sadu od 23. do 30. avgusta 2010. godine, održana je u Titovim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi.

O značaju tog sportskog događaja govorili su gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Vidić, rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković, selektor reprezentacije Srbije u futbalu Aca Kovačević, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada Zoran Delić i član Gradskog veća sport i omladinu Aleksandar Kravić.

- Reč je o jednom od najvećih studentsko sportskih takmičenja ikada organizovanih kod nas. Grad Novi Sad uvek će stati iza takvih manifestacija i pružiti neophodnu podršku. Kao i uvek trudićemo se da budemo dobri domaćini i uveren sam da ćemo krajem leta zajedno uživati u sportu.- rekao je gradonačelnik Pavličić.

Fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Vidić poželeo je sportsku sreću i još bolji rezultat reprezentaciji Srbije, koja je na prošlom prvenstvu u futsalu 2008. godine u Sloveniji, zauzela 3. mesto.

U ime tehničkog organizatora prvenstva Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada prisutnima se obratio Zoran Delić i najavio učešće 16 ekipa u muškoj konkurenciji i 8 ekipa u ženskoj konkurenciji (Brazil, Rusija, Kina, Velika Britanija, Nemačka, Ukrajina, Portugal, Iran...) sa preko 400 učesnika.

Takmičenje, koje se organizuje pod patronatom Svetske Univerzitetske sportske federacije (FISU), biće održano na terenima Sportsko poslovnog centra Vojvodina, a sale za treninge su „Slana bara“, „Futog“ i „Đačko“.

U organizaciji ovog takmičenja značajnu podršku pružaju Univerzitet u Novom Sadu, Grad Novi Sad, AP Vojvodina, Republika Srbija preko Ministarstva sporta i Ministrastva prosvete-sektora za učenički i studentski standard, Studentski centar Novi Sad, Univerzitetski sportski savez Srbije (USSS) kao krovna organizacija, kao i Fudbalski savez Srbije koji će formirati ekipe Srbije za ovo takmičenje.

Novi Sad, 17. maj 2010. godine