Čitaj mi

NOVI SAD DOMAĆIN SPORTSКIM RIBOLOVCIMA

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju 40. Svetskog klupskog prvenstva u ribolovu u disciplini plovak koje se održava u Novom Sadu na kanalu DTD i traje do 17. oktobra 2021. godine. Takmičenje organizuje Savez sportskih ribolovaca Srbije uz podršku Ministarstva za sport i omladinu Srbije i Gradske uprave za sport i omladinu.

-Grad Novi Sad je ponosan što je domaćin ovom značajnom sportskom takmičenju i još jednom potvrđuje da je bio i ostao grad sporta. Naš grad će ugostiti veliki broj takmičara koji dolaze iz 23 zemlje što će svakako povoljno uticati i na turizam, jer će za vreme održavanja prvenstva biti realizovano nekoliko stotina noćenja. Ova manifestacija će takođe doprineti promociji sporta i dodavanju Novog Sada i naše zemlje na mapu izvanredne ribolovačko-turističke ponude. Čestitam organizatorima, a svim učesnicima želim sportsku sreću - rekao je Aleksandar Petrović.

Кako su podsetili organizatori takmičenja, Grad Novi Sad se pokazao kao dobar domaćin Evropskom prvenstvu u disciplini plovak 2013, Svetskom prvenstvu u disciplini Fider 2016. i Svetskom prvenstvu u disciplini plovak za nacije 2019.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvuju ekipe iz 23 zemlje i to iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Francuske, Nemačke, Mađarske, Italije, Litvanije, Severne Makedonije, Poljske, Portugala, Rumunije, San Marina, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španije, Švedske, Švajcarske i Ukrajine.

Novi Sad, 14. oktobar 2021. godine