Čitaj mi

NOVI SAD DOBIO TEREN POSVEĆEN ZLATNIM BASKETAŠIMA SRBIJE

Na obnovlјenom košarkaškom terenu u naselјu Banatić upriličen je revijalni basket turnir, a nakon toga i svečani program u okviru kojeg je je zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić zajedno sa aktuelnim i bivšim reprezentativcima Srbije u basketu 3x3, otvorio teren za Novosađane.

Teren koji se nalazi na adresi Omladinskog pokreta 14 rekonstruisan je u okviru akcije ''Sto terena za jednu igru'' koju realizuje kompanija ''Mozzart'', sa cilјem da obnovi 100 košarkaških terena širom Srbije. Na ovaj način do sada je rekonstruisano 94 terena, od toga tri u Novom Sadu, prvi na Detelinari, teren posvećen Milanu Guroviću, a drugi u ulici Mileve Marić, posvećen je košarkašima i košarkašicama Novog Sada.

Čestitajući basketašima odbranu titule evropskog šampiona na prvenstvu u Gracu, zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić je istakao da je Srbija danas visoko pozicionirana na mapi basketa zahvalјujući prisutnim sportistima od kojih su neki stasavali baš na novosadskim terenima.

- Malo je reći da smo ponosni što su ovi momci od Novog Sada stvorili svetski centar basketa 3 na 3 i što je Srbija postala svetska sila u tom sportu. Ovde je basket deo urbane tradicije i odrastanja mnogih generacija. Grad Novi Sad se ponosi njihovim uspesima i uvek je spreman da ih podrži. Takođe, želimo da podržimo i sve one koji tek započinju svoje prve sportske korake i one koji se basketom bave rekreativno. Samim tim, prepoznajemo značaj akcije "Sto terena za jednu igru” koju sprovodi kompanija ''Mozzart'' sa cilјem da obnovi 100 terena u Srbiji i doprinese stvaranju što bolјih uslova za buduće šampione u svim krajevima naše zemlјe. Da, u svojoj misiji i ambicioznom planu uspešno istrajavaju govori ovaj, po najvišim standardima rekonstruisan teren, 94. u Srbiji, a treći po redu u Novom Sadu, posvećen našim basketašima  - izjavio je Milan Đurić i zahvalio se kompaniji ''Mozzart'' što prepoznaje značaj razvoja sporta i negovanja zdravog načina života.

Basketaši Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Strahinja i Stefan Stojačić, Marko Branković, Marko Ždero, Danilo Mijatović, Aleksandar Ratkov i Miroslav Pašajlić, nakon presecanja vrpce takmičili su se u šutiranju trojki. Budući da akcija ima humanitarni karakter, svaki pogodak doprineo je uvećanju sume koju će kompanija ''Mozzart'' usmeriti Udruženju "Čepom do osmeha". Do sada je na taj način donirano blizu 14 miliona dinara, različitim udruženjima i organizacijama širom Srbije.

Novi Sad, 13. septembar 2022. godine