Čitaj mi

NOVA VOZILA ZA PREVOZ OSOBA SA INVALIDITETOM

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa članicom Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanjom Stojanović uručio je ključeve Fiat Dobla i Fiat Dukato kombija za prevoz osoba sa invaliditetom, Dispečerskom centru za prevoz osoba sa invaliditetom i otežanim kretanjem u Novom Sadu.

- Pre pola godine, otvoren je Dispečerski centar koji je do sada funkcionisao sa jednim vozilom. Ustupanjem dva nova vozila omogućen je prevoz za više korisnika koje uglavnom čine deca, zatim stare osobe, zaposlene osobe, studenti i drugi Novosađani kojima je otežano kretanje kroz grad. Od danas, funkcionisanje Centra, kao i svakodnevna organizacija brojnih pojedinaca i celih porodica, biće olakšana, jer će se sa dva nova vozila lakše dolaziti do škola, fakulteta, posla, lekara i drugih sadržaja. - rekao je gradonačelnik Igor Pavličić.

Predsednik Foruma mladih sa invaliditetom Aleksandar Jovanović rekao je da je pitanje prevoza u velikoj meri rešeno nabavkom još dva vozila, i dodao da je sa jednim vozilom, od otvaranja Dispečersog centra do sada, pređeno 17000 km i obavljeno oko 1300 vožnji, a da će tek sada biti omogućeno ispunjenje mnogo više potreba osoba sa invaliditetom i otežanim kretanjem u Novom Sadu. Broj telefona Dispečerskog centra je 021/417-720, a zaineteresovani mogu poslati i mejl na dispecerskicentarns@gmail.com.

Novi Sad, 21. decembar 2011. godine