Čitaj mi

NOVA ŠKOLA ZA TRUDNICE

Članica Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov-Mikić posetila je novu Školu za trudnice koja se nalazi u objektu Doma zdravlja u Rumenačkoj ulici, a tom prilikom je predstavljen i priručnik Program rada Škole za trudnice Doma zdravlja „Novi Sad“.

- Zadatak Škole za trudnice je priprema naših sugrađanki za najvažniju ulogu koja ih očekuje u životu, a veliki broj trudnica koji je pohađao školu govori o njenoj neophodnosti. Škola svake godine osavremenjava svoj program obuke, a u saradnjoi Doma zdravlja sa Klinikom za ginekologiju i akušerstvo održavaju se predavanja vikendom radi upozanavanja lekara i budićih porodilja. - rekla je prof. dr Aleksandra Novakov Mikić i pohvalila izdanje Priručnika za Školu za trudnice.

Priručnik namenjen Školi za trudnice koncipiran je tako da bude od praktičnog značaja u podizanju zdravstvene kulture i saznanja o trudnoći i porođaju kod Novosađanki, a nastao je kao plod saradnje Doma zdravlja „Novi Sad“, Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV i Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada.

Novi Sad, 18. maj 2010. godine