Čitaj mi

NOVA OPREMA I VOZILO ZA NOVOSADSKE VATROGASCE

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Vatrogasno spasilačku jedinicu Novi Sad i tom prilikom  pomoćniku ministra i načelniku Sektora za vanredne situacije MUP-a Predragu Mariću uručio vatrogasnu opremu i specijalno vozilo.

-Grad Novi Sad čini maksimalne napore da se unapredi rad Sektora za vanredne situacije. Danas smo im predali na upotrebu vatrogasnu opremu i jedno specijalno vozilo, a već  23. jula stiže i vatrogasni kamion, za koji je izdvojeno najviše sredstava iz budžeta Grada. Smatram da je ovo dobar pokazatelј kako lokalna samouprava treba partnerski da sarađuje sa Sektorom za vanredne situacije, koji je uvek u delikatnoj poziciji – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i apelovao na druge lokalne samouprave da slede primer Novog Sada.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić zahvalio se rukovodstvu Grada i gradonačelniku na uručenoj opremi. On je istakao da su kapaciteti Sektora limitirani i da nemaju kontinuiranu nabavku što svakako opterećuje njihov rad.

-Nadam se da ćemo u Srbiji promeniti ugao gledanja kada se radi o preventivi i ulaganju u opremanje sektora i kadrvosku popunjenost kako bismo godine koje su pred nama dočekali mnogo spremniji, i eliminisali moguću štetu ili je bar smanjili – rekao je Predrag Marić i naglasio da je izmena Zakona o zaštiti od požara privedena kraju.

Komandant vatrogasno spasilačke brigade Novi Sad Dragoslav Klisura rekao je da je zbog specifičnosti posla veoma bitno kontinuirano opremanje Vatrogasne službe, i da će nova oprema i vozilo sigurno uticati na pouzdaniji i bolјi rad Vatrogasne brigade.

Primopredaji nove opreme su prisustvovali državni sekretar MUP-a Aleksandar Nikolić, načelnik Južnobačkog okruga prof. dr Zoran Milošević, načelnik PU Novi Sad Stevan Krstić i načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Boško Pilipović.

Novi Sad, 10. jul 2014. godine