Čitaj mi

VELIKO SPREMANJE SRBIJE U NOVOM SADU

Subota, 4. jun 2011. godine

10,00 časova – Petrovaradin, Blok 8, Fruškogorskog odreda 5 (levo iz Preradovićeve ulice)
11,00 časova - Ribarsko ostrvo (na samom ulazu na Ribarac, kod Brodogradilišta)
12,00 časova – Sunčani kej 2– Jedriličarski klub

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić svečano će otvoriti obnovljeni teren za košarku i rukomet u Petrovaradinu gde će odigrati i prvu košarkašku utakmicu sa igračima KK Novi Sad, a kojoj će prisustvovati i javne ličnosti iz Novog Sada koje podržavaju akciju Očistimo Srbiju. Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada, zapušten teren u Bloku 8 u Petrovaradinu, potpuno je osposobljen za sport, igru, razonodu i druženje Novosađana.

Nakon toga u 11.00 časova, gradonačelnik će u prisustvu funkcionera iz republičkih i pokrajinskih organa, zajedno sa volonterima, spremati zapuštene površine Ribarca.

U podne kod Jedriličarskog kluba na Keju predviđeno je čišćenje Dunava i obale nizvodno od Mosta slobode, a u akciji će učestvovati član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić, kao i Ronilački klub "Mornar", Veslački klub "Danubius 1885", Kajak-kanu klub "Vojvodina" i "Liman", kao i ronilački klubovi "Mornar" i "Danubius-spasilac"

Veliko spremanje Srbije je akcija u kojoj građani Srbije, organizovano ili kao pojedinci, nevladine organizacije, strukovna i druga udruženja građana, u saradnji sa komunalnim i javnim preduzećima, kao i drugim privrednim subjektima, dobrovoljno pomažu da se u Srbiji ukloni što više otpada sa smetlišta i zaprljanih izletišta i da priroda i naseljena mesta postanu čistija i zdravija za život. Grad Novi Sad je uložio veliki trud da obezbedi značajan broj volontera i organizuje neophodnu mehanizaciju kako bi se u akciji Očistimo Srbiju i ove godine istakao kao jedan od lidera u angažovanju na polju zaštite životne sredine.

Punktovi sa kojih će prijavljeni volonteri, organizacije i građani voljni da se uključe u akciju tokom dana moći da preuzmu materijal za čišćenje su sledeći:

1. Kod Pravnog fakulteta Trg Dositeja Obradovića
2. Ribarsko ostrvo - na ulazu
3. Šodroš- na početku nasipa
4. MZ Futog (ispred KIC-a)
5. MZ Kisač (ispred MZ)
6. MZ Petrovaradin (ispred MZ)
7. MZ Klisa (ispred MZ)

Nakon akcije, a povodom obeležavanja 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine, u ponedeljak, 6. juna u Skupštini grada u 11 časova biće održana prezentacija „Koliko nam je zdrav grad“ koju organizuje Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Novi Sad, 3. jun 2011. godine