Čitaj mi

SVETSKI DAN ŠUMA U NOVOM SADU

Ponedeljak, 21. mart 2011. godine
12,00 časova
Trg slobode, ispred Gradske kuće
Novi Sad

Povodom obeležavanja Svetskog dana šuma u 2011. godini, koja je proglašena Međunarodnom godinom šuma, Grad Novi Sad i Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu Novi Sad organizovaće akciju besplatne podele 4 000 sadnica hrasta, bresta, jasena i lipe u centru grada.

Tokom akcije, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, zajedno sa direktorkom Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu dr Klašnja Bojanom skrenuće pažnju na značaj povećanja šumovitosti cele zemlje, kao i njenih urbanih naselja, a samim tim i poboljšanje kvaliteta životne sredine.

Svetski dan šuma slavi se od 1971. godine kao podsetnik društvu na značaj šuma, kada je organizacija UN za hranu i poljoprivredu podržala tu ideju, verujući da bi takav događaj doprineo povećanju svesti o značaju šuma. Tim povodom, izabran je 21. mart, kao dan jesenje ravnodnevnice na južnoj, odnosno prolećne na severnoj hemisferi, kao dan proslave i obeležavanja tri ključna aspekta šumarstva - zaštite, proizvodnje i rekreacije.

POZIVAMO SVE GRAĐANE DA U PODNE DOĐU NA TRG SLOBODE PO SADNICU SVOG OMILJENOG DRVETA I TIME DOPRINESU KVALITETU NAŠE ŽIVOTNE SREDINE!

Novi Sad, 18. mart 2011. godine