Čitaj mi

Predstavnici Češke Republike kod gradonačelnika

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je u Gradskoj kući delegaciju Senata Parlamenta Češke Republike koja se nalazi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, kao i ambasadora Češke Republike Njenu ekselenciju Hanu Hubačkovu.

Češki parlamentarci istakli su da je cilj njihove posete Novom Sadu produbljivanje ekonomskih i privrednih odnosa, kao i konkretizovanje saradnje novosadskih i čeških privrednika.

Gradonačelnik Novog Sada zahvalio se predstavnicima Češke Republike na poseti i istakao da postoji širok spektar oblasti u kojima češki investitori mogu realizovati svoja ulaganja, a jedna od njih je svakako izgradnja infrastrukture u Novom Sadu. Gradonačelnik je rekao da se za svaku kapitalnu investiciju raspisuju međunarodni tenderi, u cilju dobijanja što kvalitetnije ponude za što povoljniju cenu, i predložio da češki investitori uzmu svoje učešće na nekom od njih.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu, u Novom Sadu, organizuje ekonomski forum, u okviru kojeg bi se češki investitori bolje upoznali sa uslovima i zahtevima lokalnog tržišta i kako bi razmenili iskustva sa novosadskim privrednicima.

Novi Sad, 2. jun 2009. godine