Čitaj mi

PROJEKAT "MOJE SRCE U TVOJIM RUKAMA"

Grad Novi Sad, Gradska uprava za zdravstvo i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad pokreću projekat „Moje srce u tvojim rukama“. U okviru projekta, Novosađani će moći da predlože osobu iz svog okruženja (člana porodice, komšiju, prijatelja...), koja će završiti besplatnu obuku o davanju prve pomoći u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Na taj način oni će ovladati tehnikom prve pomoći u slučaju akutnog zastoja srca, te biti spremni da pomognu dok ne stigne ekipa Hitne pomoći. Osnovni ciljevi akcije jesu smanjenje stope smrtnosti, povećanje nivoa zdravstvene kulture stanovništva, kao i podizanje nivoa svesti članova zajednice za odgovornost prema pojedincu.

Realizacijom projekta 'Moje srce u tvojim rukama', biće povećan nivo zdravstvene zaštite što je jedan od prioriteta grada Novog Sada. Svi zainteresovani za obuku mogu se prijaviti u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Vršačka 28 ili pozivom na telefon 021/640-0125. Projekat se izvodi u saradnji sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Domom zdravlja Novi Sad i Resustitacionim savetom Srbije.

Novi Sad, 11. maj 2009. godine