Čitaj mi

POČELO NOVOSADSKO DEČJE LETO

Član Gradskog veća za kulturu mr Andrej Bursać otvorio je Novosadsko dečje leto na kupalištu "Štrand", koje organizuje Dečiji kulturni centar, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

- Našoj deci moramo da obezbedimo uslove da kvalitetnije provode slobodno vreme kako bi ih naučili pozitivnim vrednostima, i izveli na pravi put. Organizacijom kulturnih manifestacija za najmlađe ulažemo u svetliju budućnost naše dece, pa tako i svih nas - istakao je član Gradskog veća za kulturu mr Andrej Bursać

Projekat Novosadsko dečje leto 2011. predstavlja odgovor na potrebe kako dece tako i roditelja da se kreativni sadržaji koji se nude tokom školske godine, produže i ponude deci tokom leta. Novosadsko dečije leto će trajati do 31. avgusta, a prema rečima Severine Prostran Miletić, predsednice Fondacije "Deci na dar", koja je jedan od koordinatora manifestacije, deca će tokom 72 dana moći aktivno da učestvuju u 147 programa.

U manifestaciji Novosadsko dečje leto učestvuju Dečji kulturni centar, Galerija Matice srpske, Muzej Vojvodine, Biblioteka grada, Muzej grada, Kulturni centar, Narodni univerzitet "Božidar Adžija", Mini klub, Kapuera Akademija, Dečja Fantazija, Starli, Education Association (EA), Udruženje za likovni razvoj i edukaciju i Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine.

Novi Sad, 21. jun 2011. godine